Header foto

Soozijn, een droom die uitkomt

maart 14, 2018

Voor mij en mijn familie is de opening van Soozijn – gepland in de zomer van 2018 – een droom die uitkomt. Samen met de architect, met onze bouwers en – niet te vergeten – de hulp van enkele van onze bewoners hebben we een enorme klus geklaard. We maakten met elkaar van deze boerderij een thuis voor hen die dat niet hadden of wellicht nooit zouden krijgen. Verderop in deze zomer willen we rondom de opening iets organiseren waardoor onze relaties en buren ook kunnen ervaren hoe wij dit hebben vormgegeven.

Nu ons huis – en dat van onze cliënten – zo goed als klaar is, denk ik terug aan de tijd waarin ik mij oriënteerde op mijn werkzame toekomst. Enkele familieleden werkten al in de zorg. Ik voelde mij wel aangetrokken tot dat werk, al heb nog een tijdje getwijfeld of ik iets met de zorg voor mensen of dieren wilde doen. Ik heb namelijk ook een grote liefde voor paarden. Die spelen een belangrijke rol in mijn leven. Ik zie ook wel geslaagde combinaties. Mensen en dieren hebben elkaar heel wat te bieden. Op een boerderij kan zoiets heel mooi tot bloei komen.

Nu de droom van mijn familie en mij is uitgekomen, is het werk niet af. Sterker nog, dat begint eigenlijk pas. Want de visie die ik heb op de zorg voor onze bewoners brengen we in praktijk. Van de dagelijkse ontwikkelingen leren we telkens om het leven van onze bewoners te veraangenamen. Ik zie dat als een dankbare taak. Kijk ik om me heen, dan denk ik: dit moest zo zijn. Dat werd ook de naam van onze woon-zorgboerderij: Soozijn.

Iris Westerveld