Header foto

Van keurmerk naar ISO-certificering.

januari 21, 2021

Soms denk je in dit coronajaar 2020 dat alles een beetje stilstaat. Bij Soozijn is dat niet het geval. Want het verder verbeteren van je kwaliteit staat nooit stil. In 2021 gaan we ons HKZ-ko certificaat omzetten naar een ISO-certificering. Het is een belangrijke verandering die te maken heeft met de ontwikkeling van Soozijn. Begonnen we in 2017 als een kleine instelling, inmiddels zijn we gegroeid en wonen er zo’n twintig cliënten bij ons.

Ook onze visie is doorontwikkeld. We gaan steeds meer uit van het individuele gedrag van de mensen die bij ons wonen, in plaats van te kijken naar hun geschiedenis. We willen mensen leren kennen. Daarvoor hoef je niet in een dossier te kijken. Mensen zijn bij ons geen dossiers en al zeker geen hoofdpijndossiers! Wij kijken naar hoe iemand ‘echt’ is. We zijn niet afstandelijk hier; we gaan een band aan met elkaar. Het zijn vaak banden voor het leven, want de meeste mensen zullen voor lange tijd bij ons blijven.

Al is er veel veranderd in de jaren dat we nu bezig zijn, er is ook veel moois gebleven. Zoals de rust en de ruimte in en om onze woonzorgboerderij. We merken dat de locatie erg fijn meehelpt om het knus en gezellig te hebben met elkaar. Wel zijn we bezig om een nieuwe ruimte te creëren waarin de bewoners creatief bezig kunnen zijn. En er komt een kas achter de boerderij waarin we groenten gaan kweken.

Verander wat je kunt verbeteren, maar behoud het goede.  Het is een variant op een bekend gezegde. Zo zijn wij bij Soozijn. Daar hebben we 2020 ook voor gebruikt. De nieuwe teksten op de vertrouwde website zijn daar ook een afspiegeling van.

Iris Westerveld